Aprovizionare

//Aprovizionare
Aprovizionare 2018-03-29T14:21:32+00:00

Modul Aprovizionare SolviERP

Modulul Aprovizionare este specializat pentru lucru in relatia cu furnizorii si ofera modalitati specifice prin definirea si gestionarea unor date caracteristice furnizorilor si prin administrarea si urmarirea Comenzilor de aprovizionare. Sistemul permite gestionarea urmatoarelor informatii despre furnizori:

 • impartirea furnizorilor pe tipuri
 • termene de decontare a platilor
 • modul de plata
 • telefon, fax, email
 • locul de livrare a marfurilor de catre furnizor

Toate aceste informatii sunt complet configurabile de catre utilizator: se pot defini oricate tipuri de furnizori, oricate termene de decontare cu modalitati diverse, oricate moduri de plata. Datorita acestui fapt urmarirea comenzilor de aprovizionare si a furnizorilor este extrem de facila.

In ceea ce priveste comenzile de aprovizionare exista posibilitatea administrarii acestora prin filtrarea lor dupa diverse criterii (furnizor, gestiunea pentru care a fost facuta comanda, data comenzii, starea in care este comanda). Termenele de livrare ale produselor se stabilesc pe fiecare pozitie de comanda in parte, astfel ca urmarirea livrarii lor se poate face individual si nu global pe comanda. Pe masura aprovizionarii lor cantitatile de produse livrate pot fi actualizate in cadrul comenzii, ceea ce permite o buna urmarire a situatiei livrarii de produse comandate. Oricand se poate afla ce cantitate a fost comandata, ce cantitate a fost livrata si de aici si ce cantitate a ramas sa fie livrata.

Exista posibilitatea ca in momentul introducerii unei comenzi, cautarea in nomenclatorul de produse sa se faca numai printre produsele care au specificata ca sursa de aprovizionare furnizorul la care se face comanda sau in intreg nomenclatorul. De asemenea in momentul introducerii comenzii pentru un anumit produs, se poate consulta un istoric al produselor aprovizionate de la furnizor cu cantitati si preturi de livrare, ceea ce faciliteaza urmarirea evolutiei preturilor pentru un anumit produs de la un anumit furnizor.

Se pot genera rapoarte cu aprovizionarile de produse de la furnizori pe orice perioada se doreste. Ele pot fi grupate

 • pe produs cu o lista a tuturor furnizorilor de la care s-a achizitionat respectivul produs, cu preturi si valori de achizitie.
 • pe furnizor cu o lista a tuturor produselor achizitionate de la respectivul furnizor, cu preturi si valori de achizitii

Cateva din extensiile care pot fi realizate:

 • Adaugarea altor informatii despre funizori in functie de necesitatile firmei
 • Generarea automata a comenzilor de aprovizionare in functie de necesarul definit de diverse compartimente ale firmei (sectii de productie, depozite si magazine de marfuri).
 • Generare automata a unei Receptii dintr-o Comanda de aprovizionare
 • Generare raport cu produsele care au termenul de livrare depasit
 • Generare rapoarte cu un top al achizitiilor de produse de la furnizori

Alte module oferite de programul SolviERP:

Modulul
Arc

Modul performant de tip CRM (Customer Relationship Management)

Modulul Arc

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Modulul
Auto

Modul operativ pentru urmarirea unui parc auto.

Modulul Auto

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Modulul
Contabil

Modul specializat in contabilitatea primara si de gestiune.

Modulul Contabil

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!