Stocuri cu marfa ridicata

///Stocuri cu marfa ridicata
Stocuri cu marfa ridicata 2018-03-29T14:21:31+00:00

Stocuri marfa cu ridicata SolviERP – Sistem ERP CRM Performant

Este un modul specializat pentru activitatile de distributie si vanzari in regim de depozit (marfuri cu ridicata).

Sistemul poate fi utilizat direct de catre personalul operativ (gestionar), operatiunile de contabilizare putand fi efectuate ulterior de catre personal specializat, ceea ce permite realizarea unor situatii operative „la zi”.

Sistemul permite definirea marfurilor in cadrul nomenclatorului general de produse. Pentru fiecare marfa pot fi introduse diverse informatii: cod, cod de bare, denumire, descriere pe larg, moneda, unitate de masura, unitate de masura pentru vanzare cu ridicata, pret de lista, pret pentru vanzare cu ridicata, taxe vamale si TVA, surse de aprovizionare, linkuri utile pe internet despre marfa. In Modulul Produse puteti afla detalii despre gestionarea informatiilor legate de fiecare produs.

Metoda de urmarire a stocurilor este metoda pe loturi, loturile pastrand date despre sursa de aprovizionare, si numarul documentului de intrare. Fiecare nota de receptie genereaza un lot de intrare. Descarcarea gestiunii se face prin specificarea lotului din care face parte marfa care este livrata. Se poate adopta una din metodele de iesire FIFO sau LIFO.

Se pot defini oricate gestiuni de marfa. Asupra fiecarei gestiuni se pot defini drepturi de acces pentru fiecare utilizator: drept de vizualizare, drept de vizualizare si modificare sau fara drept de acces.

Odata gestiunile definite se pot face operatiuni de intrare-iesire:

 • INTRARI – intrarea in gestiune poate fi facuta in baza notelor de receptie.
 • IESIRI – iesirea din gestiune poate fi facuta in baza facturilor catre clienti sau in baza avizelor de insotire a marfurilor catre clienti sau ca document de transfer catre alte gestiuni

Deasemenea pot fi intocmite chitante pentru incasarea sumelor de la clienti. Chitantele pot fi generate automat in baza unei facturi, sau a unei liste de facturi, in cazul in care incasarea reprezinta contravaloarea acestora.

Fiecarei gestiuni i se poate asocia un anumit tip de nota de receptie. Acest lucru permite personalizarea notelor de receptie cu informatii specifice gestiunii care o intocmeste.

Lista de receptii poate fi realizata utilizand diverse criterii de selectie: gestiune, furnizor, numar si de perioada in care a fost intocmita.

Facturile pot fi intocmite in mod interactiv. Numarul de factura se genereaza automat de catre sistem si, dupa alegerea clientului, sunt completate automat datele specifice acestuia: denumire, adresa, cont banca, termen de decontare, data scadentei in functie de termenul de decontare definit pentru client, discountul acordat in mod obisnuit clientului. Oricare din informatiile completate ca fiind cele predefinite pentru clientul caruia i se intocmeste factura poate fi modificat la factura curenta in functie de nevoie. Daca pentru clientul caruia i se intocmeste factura a fost definita o limita de creditare, in functie de optiunea aleasa, sistemul emite un mesaj de avertizare sau nu permite emiterea facturii. De asemenea unui anumit client poate sa i se blocheze facturarea in cazul in care exista situatii care necesita acest lucru.

Daca unui client i s-au intocmit anterior avize de expeditie pentru marfuri, se poate genera o factura pentru unul sau mai multe dintre acestea. De asemenea daca unui client i s-a intocmit o factura PROFORMA din aceasta se poate genera o factura fiscala.

Lista de facturi poate fi realizata utilizand diverse criterii de selectie: gestiune, client, numar si de perioada in care a fost intocmita.

De asemenea se poate consulta sistemul in vederea gasirii facturilor neincasate. Modulul Vanzari si Modulul Contabilitate operativa ofera multe alte informatii, situatii si rapoarte in legatura cu facturile emise, neplatite, modalitati de plata, urmarire CEC-uri, Bilete la ordin Ordine de plata si alte instrumente bancare.

Pentru codificarea marfurilor pot fi utilizate coduri generate de catre sistem sau coduri de bare. Pot fi utilizate codurile de bare care se regasesc pe majoritatea marfurilor, iar in cazul in care aceste coduri de bare nu exista la unele dintre ele, sistemul are solutii pentru generarea si tiparirea codurilor de bare proprii.

La introducerea unei marfuri in gestiune printr-o nota de receptie se poate introduce termenul de garantie pentru lotul respectiv.

Identificarea produsului poate fi facuta atat dupa cod cat si dupa codul de bare al articolului de marfa. Exista deasemenea posibilitatea cautarii marfurilor dupa criterii complexe: denumire, cuvinte continute in denumire, categorie, clasa, tip, descriere sau cuvinte continute in descriere.

Principalele situatii si rapoarte pe care le genereaza sistemul:

 • Lista intrari marfa in depozite
 • Lista iesiri marfa din depozite
 • Balanta marfuri (stoc initial, intrari, iesiri, stoc final)
 • Fise magazie marfuri
 • Lista stocuri
 • Lista stocuri fara miscare
 • Achizitii pe furnizori si produse
 • Achizitii produse pe furnizori
 • Vanzari pe clienti si produse
 • Vanzari produse pe clienti
 • Top vanzari marfa

Cateva din extensiile care pot fi realizate:

 • Generarea de rapoarte cu stocurile care depasesc un „Stoc minim” sau un „Stoc maxim”
 • Realizarea de situatii cu comisioanele datorate agentilor de vanzari, precum si a situatiei incasarilor facturilor de catre agenti
 • Generarea unui raport cu produsele care au iesit din garantie
 • Inventarierea asistata cu ajutorul codurilor de bare
 • Generare raport evolutie valoare stocuri intr-o anumita perioada

Stocuri marfa cu ridicata

Specializat in activitati in regim de depozit (marfuri cu ridicata)

Stocuri marfa cu ridicata

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Stocuri materiale

Modul specializat pentru gestionarea stocurilor de materiale si materii prime

Stocuri materiale

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Marfa cu amanuntul

Modul specializat pentru vanzari in magazine cu case de marcat prin care se emit bonuri fiscale.

Marfa cu amanuntul

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!