Stocuri materiale

///Stocuri materiale
Stocuri materiale 2018-03-29T14:21:31+00:00

Stocuri materiale SolviERP – Sistem ERP CRM Performant

Este un modul specializat pentru gestionarea stocurilor de materiale si materii prime.

Sistemul poate fi utilizat direct de catre personalul operativ (gestionar), operatiunile de contabilizare putand fi efectuate ulterior de catre personal specializat, ceea ce permite realizarea unor situatii operative „la zi”.

Sistemul permite definirea materialelor in cadrul nomenclatorului general de produse. Pentru fiecare material pot fi introduse diverse informatii: cod, cod de bare, denumire, descriere pe larg, moneda, unitate de masura, unitate de masura pentru vanzare cu ridicata, pret de lista, pret pentru vanzare cu ridicata, taxe vamale si TVA, surse de aprovizionare, linkuri utile pe internet despre material. Datele specifice pentru marfuri vor fi introduse numai in cazul in care un produs este utilizat atat ca material, pentru consum propriu, cat si ca marfa pentru vanzare catre clienti. In Modulul Produse puteti afla detalii despre gestionarea informatiilor legate de fiecare produs.

Metoda de urmarire a stocurilor este metoda pretului mediu ponderat la sfarsit de exercitiu. Pretul mediu ponderat poate fi oricand calculat in cursul lunii, dar valoarea definitiva pentru iesiri (care depinde de toate intrarile) se va putea calcula doar dupa ce este sigur ca nu vor mai fi introduse si alte date.

Se pot defini oricate gestiuni de materiale. Asupra fiecarei gestiuni se pot defini drepturi de acces pentru fiecare utilizator: drept de vizualizare, drept de vizualizare si modificare sau fara drept de acces.

Odata gestiunile definite se pot face operatiuni de intrare-iesire:

 • INTRARI – intrarea in gestiune poate fi facuta in baza notelor de receptie.
 • IESIRI – iesirea din gestiune poate fi facuta in baza bonurilor de consum sau in baza avizelor de insotire a materialelor catre lucrari sau ca document de transfer catre alte gestiuni

Fiecarei gestiuni i se poate asocia un anumit tip de nota de receptie. Acest lucru permite personalizarea notelor de receptie cu informatii specifice gestiunii care o intocmeste.

Lista de receptii poate fi realizata utilizand diverse criterii de selectie: gestiune, furnizor, numar si de perioada in care a fost intocmita.

Bonurile de consum pot fi intocmite interactiv. Ele pot fi personalizate pentru fiecare gestiune, acest lucru permitind printarea pe bonul de consum a unor date specifice pentru fiecare gestiune. In ceea ce priveste operatiunile de contabilizare ele pot fi efectuate ulterior de catre personal specializat, ceea ce permite realizarea unor situatii operative „la zi”.

Filtrarea bonurilor de consum poate fi facuta dupa criterii diverse: gestiune emitenta, centru de cheltuieli, numar si perioada in care a fost intocmit.

Avizelede expeditie pot fi intocmite in mod interactiv. Numarul de aviz se genereaza automat de catre sistem si, dupa alegerea clientului, sunt completate automat datele specifice acestuia: denumire, adresa, cont banca (daca este cazul).

Lista de avize de expeditie poate fi realizata utilizand diverse criterii de selectie:gestiune emitenta, gestiune primitoare – client, numar si de perioada in care a fost intocmit.

Pentru codificarea materialelor pot fi utilizate coduri generate de catre sistem sau coduri de bare. Pot fi utilizate codurile de bare care se regasesc pe multe materiale, iar in cazul in care aceste coduri de bare nu exista la unele dintre ele, sistemul are solutii pentru generarea si tiparirea codurilor de bare proprii.

Identificarea materialului poate fi facuta atat dupa cod cat si dupa codul de bare al articolului . Exista deasemenea posibilitatea cautarii materialelor dupa criterii complexe: denumire, cuvinte continute in denumire, categorie, clasa, tip, descriere sau cuvinte continute in descriere.

Principalele situatii si rapoarte pe care le genereaza sistemul:

 • Lista intrari materiale
 • Lista iesiri materiale
 • Balanta materiale
 • Balanta centralizatoare materiale
 • Balanta stocurilor negative sau necorelate
 • Diferenta stocuri – fise magazie
 • Consumuri pe centre si cheltuieli
 • Consumuri anuale pe centre de cheltuieli
 • Consumuri analitice pe centre de cheltuieli
 • Lista inventariere

Cateva din extensiile care pot fi realizate:

 • Generarea de rapoarte cu stocurile care depasesc un „Stoc minim” sau un „Stoc maxim”
 • Inventarierea asistata cu ajutorul codurilor de bare
 • Generare raport evolutie valoare stocuri intr-o anumita perioada

Stocuri marfa cu ridicata

Specializat in activitati in regim de depozit (marfuri cu ridicata)

Stocuri marfa cu ridicata

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Stocuri materiale

Modul specializat pentru gestionarea stocurilor de materiale si materii prime

Stocuri materiale

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!

Marfa cu amanuntul

Modul specializat pentru vanzari in magazine cu case de marcat prin care se emit bonuri fiscale.

Marfa cu amanuntul

Mai multe informati despre modulul softului erp:
Vedeti detalii!